Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Orientace v terénu a topografie (KSK / ORTAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / ORTAT - Orientace v terénu a topografie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

II. Cíl předmětu: 1. Student má být schopen na základě osvojení základních pojmů z oblasti kartografie číst v mapách a odvozovat z nich základní informace pro svoji profesi.2. Student má prokázat maximální míru prostorové představivosti v krajině podle informací získaných z mapy.3. student má být schopen do mapy zakreslit vybrané informace dle pravidel kartografické sémiologie.III. Tématické okruhy:1. Funkce mapy2. Matematické základy kartografických děl3. Obsah a náplň map4. Druhy map5. Znakový klíč, legenda map6. Vyjadřovací prostředky v mapách7. Užití map8. Práce při vzniku mapy9. Orientace v krajině podle mapy10. Kartografická informatikaIV. Témata přednášek:1. Funkce mapy2. Matematické základy kartografických děl3. Obsah a náplň map4. Druhy map5. Znakový klíč, legenda map6. Vyjadřovací prostředky v mapách7. Užití map8. Práce při vzniku mapy9. Orientace v krajině podle mapy10. Kartografická informatika

Literatura

Voženílek, V. Aplikovaná kartografie. I, Tematické mapy. 2. vyd. Olomouc: Vydavatelství UP, 2001. ISBN 80-244-0270-X.Čapek, R. et al. Geografická kartografie. Praha: SPN, 1992. ISBN 80-04-25153-6.Murdych, Z., & Novák, V. Kartografie a topografie. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1988.

Požadavky

Zápočet - aktivní účast na semináři- seminární vystoupení- seminární práce (termín odevzdání: ZS - 22. 12., LS - 22. 5.)