Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština 2 - mírně pokročilí (KSK / RJI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / RJI2 - Ruština 2 - mírně pokročilí, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen zejména na praktickou komunikaci. Rozvíjí všechny čtyři jazykové kompetence v ruském jazyce. Prezenční výuka je v rozsahu 26 hodin, důležitou součástí výuky je samostudium v rozsahu cca 26 hodin za semestr s pomocí elektronických studijních materiálů umístěných na webových stránkách projektu INTEFTEK http://www.inteftek.upol.cz, resp. v aplikaci Moodle na adrese http://jazyky.ftk.upol.cz.Během celého semestru je možno domluvit si individuální konzultace s vyučující.Lekce 1Poskytnutí informací o travení volného času. Rozhovory na obecná temata. Národnosti.Lekce 2Rozšířené povídání o rodině. Základní číslovky od 20.Lekce 3Vyplňování dotazníku. Ubytování na hotelu. Slovesa "moci, pomoci". Skloňování přídavných jmen.Lekce 4Ubytování na hotelu. Cestování. Řádové číslovky. Letopočet.Lekce 5Orientace ve městě. Slovesa " idti, echať ".Lekce 6Popisování města, bydliště. Souhrn časování sloves.Lekce 7V restauraci. Jídlo. Objednávání, kupování. Nepravidelná slovesa typu "chtít ".Lekce 8Ruská a česká kuchyně. Rozkazovácí způsob.Lekce 9Nakupování v obchodě. Základní zboží. Infinitivní otázky. Nepravidelná slovesa typu "dát "Lekce 10Vzhled a popis osoby. Slovesa " nosit ", a " obléci si ".Lekce 11Péče o zdraví. Podstatná jména s kmenem na ž, š, č atd.Lekce 12Počasí. Roční období. Podmínkové věty.Lekce 13Opakování. Zpracovat curriculum vitae.

Získané způsobilosti

Očekává se, že na konci kurzu dosáhne student úrovně A1/A2 dle Evropského referenčního rámce pro jazyky, tedy: dokáže vést jednoduchý rutinní rozhovor na běžná témata, sledovat nebo číst hlavní body zpráv v ruštině, umí napsat krátký dopis nebo vzkaz, zpracovat curriculum vitae, představit sebe, své studium, svou rodinu, svou zemi, orientuje se v běžných nápisech na ulici, na nádraží, na univerzitě atd. a ovládá specifika neverbální komunikace v ruském prostředí.

Literatura

Mistrová, V., Oganesjanová, D., & Tregubová, J. (2004). Cvičebnice ruské gramatiky: 12000 příkladů s řešením na protější straně. Praha: Polyglot. Steigerová, M. et al. (2005). Česko-ruský, rusko-český kapesní slovník. Olomouc. Kozlova, T. V. et al. (2008). Dogovorilis!. Plzeň: Fraus. Nekolová, V. et al. (2007). Ruština nejen pro samouky. Voznice: Leda.

Požadavky

80% aktivní účasti ve výuce.Průměr min. 70 % z krátkých testů psaných v průběhu výuky.Splnění povinných písemných úkolů.Komplexní zápočtový test v rozsahu semestrálního učiva splněný alespoň na 70 %.První termín zápočtového testu bude vypsán v týdnu následujícím po skončení výuky. Další termíny budou vypsány ve zkouškovém období.

Garant

Mgr. Olga Zavřelová