Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Basics of Evidence-Based Healthcare (CVV / R0701)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVV / R0701 - Basics of Evidence-Based Healthcare, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka probíhá v angličtině.Tento předmět se skládá z 5 hodin seminářů a 10 hodin praktických cvičení. Kapacita seminářů bude 21 studentů, kapacita praktických cvičení bude 7 studentů na skupinu. Studenti prohloubí své znalosti o EBHC. V rámci EBP budou procvičovat pět základních kroků. Budou se učit kriticky číst a hodnotit odborné články z hlediska kvality přinášeného důkazu a použitelnosti v praxi. Studenti budou rozvíjet jednotlivé nástroje EBP. Dále se budou učit porozumět různým druhům výsledků včetně výsledků meta-analýzy a meta-syntézy.

Získané způsobilosti

Předmět u studentů posílí jejich vědecko-výzkumný potenciál, kritické myšlení a bude je motivovat a připravovat na vědecko výzkumnou činnost.

Literatura

Mooney, G., H. Evidence Based Medicine: In Its Place. Sackett, D. L., Straus, S. E., Richardson, W. S., Rosenberg, W, Hayanes, R. B. Evidence-Based Medicine: How to Practise and Teach EBM. Heneghan, C., Badenoch, D. Evidence-based Medicine Toolkit. Pearson, A., Weeks. S., Stern, C. Translation Science and The JBI Model of Evidence-Based Healthcare.

Požadavky

100% účast a aktivní participace na seminářích, vypracování seminární práce, kolokvium založené na diskuzi.

Garant

PhDr. Mgr. Miloslav Klugar, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jitka Klugarová, Ph.D.