Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná statistika v biomedicíně (DSPZ / A008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DSPZ / A008 - Aplikovaná statistika v biomedicíně, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je koncipován jako intenzivní kurz pro posluchače postgraduálního studia lékařských oborů, případně specialisty z jiných oborů. Cílem výuky je seznámit posluchače se základními principy analýzy dat a zdokonalit jejich vědomosti z oblasti testování statistických hypotéz. Výuka bude koncipována do dvou přednášek, vzhledem k nedostatečné průpravě většiny posluchačů bude předmět, v úvodní části, orientován také na základy biostatistiky. Posluchači získají mj. také základní znalosti o metodách vhodných pro analýzu cenzorovaných dat (Kaplan-Meierova analýza, log-rank testy, Coxův model proporcionálního hazardu) a znalosti o prediktivním modelování u klinických dat (lineární a logistické regresní modely). Důraz bude kladen na aplikaci všech metod do klinických vědních oborů.

Literatura

Hendl, J. (2006). Přehled statistických metod zpracování dat: analýza a metaanalýza dat. Praha: Portál. Kleinbaum, D. G. (1996). Survival analysis: a self-learning text. New York: Springer.

Garant

Mgr. Jana Zapletalová, Dr.

Vyučující

Mgr. Jana Zapletalová, Dr.