Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická kinezioterapie I (FYT / KIA03)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / KIA03 - Klinická kinezioterapie I, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Koncepce kinezioterapie v pohybovém segmentu. Koncepce inhibičních (relaxačních) a facilitačních přístupů v kinezioterapii.Principy a metodiky dg/th palpace v kinezioterapii. Mobilisační techniky na končetinových kloubech. Kategorizace mobilisací kloubů páteře. Myofasciální terapie a terapeutický stretch. Antagonistické techniky v pohybovém segmentu.

Získané způsobilosti

Student po absolvování zvládne základy terapeutických technik a bude schopen aplikovat teoretické a praktické poznatky do klinické praxe.

Literatura

Bobath B. Adult Hemiplegia. Butterworth-Heinemann, 1990. Véle, F. Kineziologie pro klinickou praxi. Praha: Grada, 1997. ISBN 80-7169-256-5.Lewit, K. a kol. Manipulační léčba v rámci léčebné rehabilitace. NDS, Praha, 1990. Kendall, F.P., McCreary, E.K. Muscles, testing and function. Baltimore: Williams & Wilkins, 1995. Adler, S.S. et all. PNF in Praktice. Springer Verlag, 2007. Greenman, P. E. Principles of manual medicine. Baltimore: Lippincott Williams and Wilkins, 1996. Klein-Vogelvach, S. Therapeutic Exercises in Functional Kinetics. Springer Verlag, 1991. Gúth, A. a kol. Vyšetrovacie a liečebné metodiky pre fyzioterapeutov. Bratislava: Liečreh, 1998. ISBN 8-088-93202-5.

Požadavky

Aktivní absolvování praktických cvičení, úspěšné absolvování praktického zkoušení, odevzdání seminární práce na zadané téma

Garant

Mgr. Petra Bastlová, Ph.D.doc. MUDr. Alois Krobot, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Bastlová, Ph.D.