Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální kineziologie II (FYT / KIB11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / KIB11 - Experimentální kineziologie II, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.lekce (4 hodiny)Bezpečnostní i metodická opatření a povinnosti při práci v Kineziologické laboratoři. Zopakování postupu měření pomocí na dostupných přístrojích. Rozvaha designu experimentu, který bude studenty relizován.2.lekce (4 hodiny)Praktická realizace experimentu pod odborným metodickým dohledem.3.lekce (4 hodiny)Praktická realizace experimentu pod odborným metodickým dohledem.4.lekce (3 hodiny)Zpracování a vyhodnocování naměřených dat konzultováno s lektorem.5.lekce (3 hodiny)Zpracování a vyhodnocování naměřených dat konzultováno s lektorem.6.lekce (4 hodiny)Prezentace výsledků experimentu v seminární práci a na veřejné obhajobě formou ústního přednesu. Argumentace výsledků na podkladě Evidence Based Medicine s ohledem na konkrétní klinické příznaky hodnocené pohybové patologie. Diskuse prací.

Získané způsobilosti

Student bude schopen samostatně prakticky využít přístrojové metody k hodnocení a terapii pohybových poruch a dokážei výsledky vyhodnotit a interpretovat.

Literatura

Hamill, J.; Kathleen, M. Biomechanical Analysis of Human Movement. Winter, D. A. Biomechanics and Motor Control of Human Movement. Merletti, R.; Parker, P. A. Electromyography. Physiology, Engeneering, and Noninvasive Applications. Perry, J.,Burnfiled, M. J.. Gait Analysis, Normal and Pathological Function. Janura, M., Zahálka, F. Kinematická analýza. Olomouc: UP, 2004. Shumway-Cook, A., Woollacott, M. Motor Control. NeuroCom System Operator´s manual. Enoka, R. M. Neuromechanics of human movement. Champaign:Human Kinetics, 2002. ISBN 0-7360-0251-0.Krobot, A., Kolářová, B. Povrchová polyelektromyografie v klinické rehabilitaci. VUP Olomouc, 2011. Kolářová, B. Přístrojové vyšetřovací metody k hodnocení pohybu v klinické praxi. Olomouc.

Požadavky

Realizace experimentu, jeho popsání v seminární práci a ústní prezentace.

Garant

Mgr. Barbora Kolářová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martina JiráčkováMgr. Barbora Kolářová, Ph.D.