Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická kinezioterapie I (FYT / KNA03)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / KNA03 - Klinická kinezioterapie I, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Koncepce kinezioterapie v pohybovém segmentu. Koncepce inhibičních (relaxačních) a facilitačních přístupů v kinezioterapii.Principy a metodiky dg/th palpace v kinezioterapii. Mobilisační techniky na končetinových kloubech. Kategorizace mobilisací kloubů páteře. Myofasciální terapie a terapeutický stretch. Antagonistické techniky v pohybovém segmentu.

Získané způsobilosti

Student po absolvování zvládne základy terapeutických technik a bude schopen aplikovat teoretické a praktické poznatky do klinické praxe.

Literatura

Sethi, V., Mishra, S., Tiwari, R. Evidence based physiotherapy for stroke patiens. Saarbrücken : LAP Lambert Academic Publishing, 2013. Trojan S. a kol. Fyziologie a léčebná rehabilitace a motoriky člověka. Grada Praha, 2001. Dylevský. Kineziologie, kineziterapie a fyzioterapie. 2001. Véle, F. Kineziologie pro klinickou praxi. Praha: Grada, 1997. ISBN 80-7169-256-5.Lewit, K. a kol. Manipulační léčba v rámci léčebné rehabilitace. NDS, Praha, 1990. Hough, A. Physiotherapy in respiratory and cardiac care : an evidence-based approach. Andover : Cengage Learning, 2014. Adler, S.S. et all. PNF in Praktice. Springer Verlag, 2007. Máček, M. , Smolíková, L. Respirační fyzioterapie a plicní rehabilitace. Brno, 2010. Véle, F. Vyšetření hybných funkcí z pohledu neurofyziologie. Praha, 2012. ISBN 978-80-7387-608-1.

Požadavky

Aktivní absolvování praktických cvičení, úspěšné absolvování praktického zkoušení, odevzdání seminární práce na zadané téma

Garant

Mgr. Petra Bastlová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Bastlová, Ph.D.doc. MUDr. Michal Mayer, CSc.Mgr. Petra Bastlová, Ph.D.