Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář (FYT / KNA04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / KNA04 - Diplomový seminář, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.lekceHierarchie odborných vědeckých publikací (Evidence based medicine), diferenciace primárních a sekundárních literárních zdrojů, základní orientace ve vědeckém textu a jeho struktura, praktické ukázky vyhledávání v databázích (např. PUBMED, EBSCO, Science Direct, Google scholar).2.lekceFormální úprava a struktura diplomových prací. Citační norma (odkazy na literaturu v textu). Strategie tvorby a realizace diplomové práce na FZV.3.lekceDiskuse časstých formálních a stylistických chyb v seminárních pracích. Obsahová forma bude následně konzultována s vedoucím práce.

Získané způsobilosti

Student bude znát metodiku samostatného zpracování závěrečné absolventské práce; jednotné formální požadavky na závěrečnou práci a bude schopen zpracovat práci, která bude mít předpoklady uspět při obhajobě u státních závěrečných zkoušek.

Literatura

Greenhalgh, T. Jak pracovat s vědeckou publikací. Praha: Grada Publishing a.s., 2003. Ivanová, K., Juríčková, L. Písemné práce na vysokých školách se zdravotnickým zaměřením. Olomouc: Univerzita Palackého, 2005. ISBN 80-244-0992-5.Komenda, S. Úvod do metodologie zdravotnického výzkumu. Olomouc: VUP, 1995. ISBN 80-7067-667-1.

Požadavky

1. úkol k vypracování:K tématu diplomové práce dohledat 5 cizojazyčných odborných vědeckých článků v plnotextu - u všech uvést v českém jazyce název studie, cíle studie, metodiku, výsledky a závěr.2. úkol k vypracování:Vypracování seminární práce na téma diplomové práce. Seminární práce bude obsahovat zamýšlenou strukturu teoretické části práce a nástin obsahu jednotlivých kapitol včetně citací autorů dle citační normy. Seminární práce bude o rozsahu 5 stran A4 textu, velikost písma 12, řádkování 1,5; formální úprava musí respektovat požadavky na diplomovou práci.

Garant

Mgr. Barbora Kolářová, Ph.D.