Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reflexní kinezioterapie v pediatrii (FYT / R0233)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / R0233 - Reflexní kinezioterapie v pediatrii, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s ontogenezí a vývojovou kineziologií. Specifika 1., 2., a 3. Trimenonu. Teoretické podklady technik využívaných v pediatrii ( Vojtova reflexní lokomoce, Bobath koncept). Využití reflex. lokomoce u kojenců a malých dětí, ukládání vzorů CNS. Funkce vázané na reflexní lokomoci, protažení svalových skupin, reciproční vzor, fce synergistu a držení těla.

Získané způsobilosti

Student po absolvování získá základní přehled využití reflexní lokomoce u kojenců a malých dětí.

Literatura

Smolíková, L., Máček, M. Fyzioterapie a pohybová léčba u chronických plicních onemocnění. Praha: Blue wings, 2006. Fendrychová, J. a kol. Hodnotící metodiky v neonatologii. Brno: NCO NZO, 2004. ISBN 80-7013-405-4.Vojta, V. Mozkové hybné poruchy v kojeneckém věku. Praha: Grada, 1993. Vojta, V. Vojtův princip : svalové souhry v reflexní lokomoci a motorické ontogenezi. Praha : Grada Publishing, 2010. ISBN 978-80-247-2710-3.

Požadavky

Aktivní účast na praktických cvičení

Garant

Mgr. Anita Můčková

Vyučující

Mgr. Anita Můčková