Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie III (FYT / RA062)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / RA062 - Kinezioterapie III, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kinezioterapie nemocných po TEP kolenního a kyčelního kloubu. Všeobecné zásady, cíle a limity u pacientů na traumatologii. Cíle, formy a limity léčebné rehabilitace u pacientů s úrazy na dolní a horní končetině. Komprehenzivní rehabilitace u nemocných s amputací HK, DK, ablace, poranění měkkých tkání. Zásady kinezioterapie u pacientů s vrozenými nebo získanými vadami dolních končetin, vadným držením těla a skoliózou. Fyzioterapie u nemocných s revmatoidní artritidou a ankylozující spondylitidou (Morbus Bechtěrev). Respirační fyzioterapie u pacientů s CHOPN a dalších chronických onemocnění plic. Indikace, kontraindikace a konkrétní formy léčebné rehabilitace u nemocných s žilní nedostatečností, lymfedémem, arteriální hypertenzí, ICHS a stavu po akutním infarktu myokardu. Kinezioterapie hematologicky, onkologicky a psychiatricky nemocných.Klinická praxe na klinikách FNO dle rozpisu.

Získané způsobilosti

Student po absolvování zvládne základní kinezioterapeutickou strategii v jednotlivých klinických oborech (ortopedii, traumatologii, interní medicíně zejména pneumologii). Bude schopen řešit rehabilitační a edukační programy u jednotlivých pacientů.

Literatura

Janda, V. Funkční svalový test. Praha: Grada, 1995. ISBN 80-7169-208-5.Smolíková, L., Máček, M. Fyzioterapie a pohybová léčba u chronických plicních onemocnění. Praha: Blue wings, 2006. Véle, F. Kineziologie: přehled klinické kineziologie a patokineziologie pro diagnostiku a terapii poruch pohybové soustavy. Praha: Triton, 2006. ISBN 80-7254-837-9.Lewit, K. a kol. Manipulační léčba v rámci léčebné rehabilitace. NDS, Praha, 1990. Rychlíková, E. Manuální medicína. Praha: Avicenum, 1987. Opavský, J. Neurologické vyšetření v rehabilitaci pro fyzioterapeuty. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2003. ISBN 80-244-0625-X.Kolář, P. a kol. Rehabilitace v klinické praxi. Praha: Galén, 2009. Jeffrey, M., Gross, J., Elaine, R. Vyšetření pohybového aparátu. Praha:Triton, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a praktických cvičeních.

Garant

Mgr. Anita Můčková

Vyučující

Mgr. Věra JančíkováMgr. Iveta LerchováMgr. Anita Můčková