Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Svalový test I (FYT / RA071)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / RA071 - Svalový test I, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mimické svaly, ventrální muskulatura, svalstvo pletence ramenního - lopatka, rameno, loket , zápěstí, periferie.

Získané způsobilosti

Student po absolvování bude schopen testování jednotlivých svalů. Na základě teoretických a praktických dovedností indikuje terapii podle zásad a kritérií stanovených dle Kendalla a Jandy.

Literatura

Tichý, M. Funkční diagnostika pohybového aparátu. Praha: Triton, 2000. ISBN 80-7254-022-X.Janda, V. Funkční svalový test. Praha: Grada, 1995. ISBN 80-7169-208-5.Lewit, K. a kol. Manipulační léčba v rámci léčebné rehabilitace. NDS, Praha, 1990. Rychlíková. Poruchy funkce kloubů končetin a jejich terapie. Triton, Praha, 1994. Gúth, A. a kol. Vyšetrovacie a liečebné metodiky pre fyzioterapeutov. Bratislava: Liečreh, 1998. ISBN 8-088-93202-5.Hlinecká, J., Kačírková, K., Šíblová, H. Vyšetřovací metody. Učební text. SZŠ Příbram. 1994.

Požadavky

Aktivní účast na praktických cvičeních, teoretické znalosti z oblasti anatomie - začátky a úpony svalů, inervace. Základní biomechanické vlastnosti jednotlivých kloubů. Praktická zkouška.

Garant

Jitka Holnová

Vyučující

Mgr. Petra Gaul Aláčová, Ph.D.