Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Funkční pohybová diagnostika II (FYT / RA072)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / RA072 - Funkční pohybová diagnostika II, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Goniometrie, metoda SFTR. Hypermobilita, funkční vyšetření páteře. Vyšetření pánve, svalové dysbalance, zkřížené syndromy. Testy úchopu, soběstačnosti. Vyšetřovací metody v neurologii: fyziologické a patologické reflexy. Všeobecné syndromy poruch pohybového systému. Poruchy řeči. Poruchy chůze. Meningeální syndrom .Parietální syndrom. Prefrontální syndrom. Temporální syndrom. Okcipitální syndrom. Porucha vědomí.

Získané způsobilosti

Student po absolvování bude schopen funkčního vyšetření páteře, vyšetření hypermobility, vyšetření pánve (svalové dysbalance, zkřížené syndromy), zvládne vyšetřovací metody v neurologii a ortopedii.

Literatura

Janda, V. Funkční svalový test. Praha: Grada, 1995. ISBN 80-7169-208-5.Véle, F. Kineziologie: přehled klinické kineziologie a patokineziologie pro diagnostiku a terapii poruch pohybové soustavy. Praha: Triton, 2006. ISBN 80-7254-837-9.Lewit, K. a kol. Manipulační léčba v rámci léčebné rehabilitace. NDS, Praha, 1990. Rychlíková, E. Manuální medicína. Praha: Avicenum, 1987. Opavský, J. Neurologické vyšetření v rehabilitaci pro fyzioterapeuty. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2003. ISBN 80-244-0625-X.Kolář, P. a kol. Rehabilitace v klinické praxi. Praha: Galén, 2009. Gúth, A. a kol. Vyšetrovacie a liečebné metodiky pre fyzioterapeutov. Bratislava: Liečreh, 1998. ISBN 8-088-93202-5.Jeffrey, M., Gross, J., Elaine, R. Vyšetření pohybového aparátu. Praha:Triton, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, test

Garant

Mgr. Anita Můčková