Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie V (FYT / RA132)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / RA132 - Kinezioterapie V, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Principy a strategie rehabilitace nemocných s ložiskovým neurologickým onemocněním a po neurochirurgické intervenci. Racionální rehabilitace nemocných po cévní mozkové příhodě. Principy a strategie rehabilitace nemocných s poškozením míchy cévní a traumatické geneze, po neuroifekcích s převažujícím postižením míšních motoneuronů a polyneuroradikul. syndromy. Princip a strategie rehabilitace nemocných s topickou patologií periferních nervů a nervových kořenů v krční a bederní části páteře. Princip a strategie rehabilitace nemocných s topickou patologií skeletu páteře (cervikální myelopatie, stavy po úrazech a operacích páteře, strukturální skoliózy, spondylolisthezy). Principy a strategie rehabilitace nemocných s "centrální neložiskovou" patologií CNS (perinatální encefalopatie, degeneratívní demyelinisační onemocnění ALS, RS, atd.). Principy a strategie rehabilitace nemocných s funkčními muskuloskeletními syndromy páteře.Cílená fyzioterapie ústavně rehabilitovaných nemocných FNO.

Získané způsobilosti

Student po absolvování zvládne syntézu kineziologického vyšetření pacienta s danou diagnózou a aplikuje cílenou kinezioterapeutickou a fyzikální strategii v jednotlivých klinických oborech. Bude schopen řešit rehabilitační a edukační programy u jednotlivých pacientů.

Literatura

Brugger, A. Die Erkrankungen des Bewegungsapparates und seines Nervensystems. Stuttgart, 1997. Pfeiffer, J., Votava, J. Facilitační metody v rehabilitaci. Avicenum Praha, 1983. Trojan, S., Druga, R., Pfeiffer, J., Votava, J. Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka. Praha: Grada Publishing, 2001. ISBN 80-7013-351-1.Vojta, V. Mozkové hybné poruchy v kojeneckém věku. Praha Grada, 1993. Máček, M., Smolíková, L. Pohybová léčba u plicních chorob. Praha: Victoria Publishing, 1995. ISBN 80-7187-010-2.Rychlíková. Poruchy funkce kloubů končetin a jejich terapie. Triton, Praha, 1994. Vojta, V. Vojtův princip : svalové souhry v reflexní lokomoci a motorické ontogenezi. Praha : Grada Publishing, 2010. ISBN 978-80-247-2710-3.Palát, M. Základy kardiológie pre rehabilitačných pracovnikov. Osveta Martin, 1980. Brugger, A. Zdravé držení těla během dne. A. Kolman, Praha, 1995.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a praktických cvičeních

Garant

Mgr. Jana Tomsová

Vyučující

Mgr. Jiří StachoMgr. Jana Tomsová