Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinezioterapie IV (FYT / RB063)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FYT / RB063 - Kinezioterapie IV, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Strategie léčebné rehabilitace u nemocných po cerebrovaskulární atace (CMP) a transverzální lézi míšní. Všeobecné zásady a konkrétní formy pohybové reedukace u pacientů s periferní parézou (n. radialis, n.ulnaris, n. medianus, n. thoracicus longus, n. suprascapularis, n. axillaris, n.femoralis, n. ischiadicus, n. peroneus, n. tikalis a n. facialis. Extrapyramidová a demyelinizační onemocnění CNS, mozečkové léze - limity využití PNF, Bobath konceptu. Medicínské a další cíle a formy rehabilitace u dětí s motorickou poruchou v rámci onemocnění perinatální encefalopatie (tzv.DMO). Komprehenzivní rehabilitace u sclerosis multiplex a amyotrofické laterální sklerózy, včetně psychologické a sociální problematiky. Zásady a cíle rehabilitace, konkrétní formy fyzioterapie u nemocných po operacích diskogenních kompresivních syndromů v bederní páteři. Strategie léčebné rehabilitace u nemocných s chronifikovanými epizodami LBP (low back pain) a UBP (upper back pain).Klinická praxe na klinikách FNO dle rozpisu.

Získané způsobilosti

Student po absolvování zvládne základní kinezioterapeutickou strategii v jednotlivých klinických oborech (neurologii, neurochirurgii a chirurgii). Bude schopen řešit rehabilitační a edukační programy u jednotlivých pacientů.

Literatura

Trojan, S., Druga, R., Pfeiffer, J., et al. Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka. 3., přeprac. a dopl. vyd. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1296-2.Bobathová, B. Hemiplégia dospelých. Bratislava : Liečreh Gúth, 1997. ISBN 80-967383-4-8.Véle, F. Kineziologie: přehled klinické kineziologie a patokineziologie pro diagnostiku a terapii poruch pohybové soustavy. Praha: Triton, 2006. ISBN 80-7254-837-9.Opavský, J. Neurologické vyšetření v rehabilitaci pro fyzioterapeuty. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2003. ISBN 80-244-0625-X.Gangale, B. C. Rehabilitace orofaciální oblasti. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0534-6.World Health Organization. Rehabilitace po cévní mozkové příhodě. Praha:Grada, 2004. Kolář, P. a kol. Rehabilitace v klinické praxi. Praha: Galén, 2009. Pavlů, Dagmar. Speciální fyzioterapeutické koncepty a metody. Brno: CERM, 2002. ISBN 80-7204-266-1.Jeffrey, M., Gross, J., Elaine, R. Vyšetření pohybového aparátu. Praha:Triton, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a praktických cvičeních. Úspěšné absolvování zápočtového testu. Seminární práce.

Garant

Mgr. Anita Můčková

Vyučující

Mgr. Iveta LerchováMgr. Anita MůčkováMgr. Jana Tomsová