Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina I. (HUM / ODK15)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUM / ODK15 - Odborná angličtina I., Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Doplnění a prohloubení systému jazykového vzdělání, rozvoj jazykové znalosti se zaměřením na odbornou, zdravotnickou a ošetřovatelskou tématiku.Vytvoření předpokladů pro pohotové a bezproblémové používání jazyka při výkonu povolání, komunikaci s pacientem, klientem, jeho rodinou, spolupracovníky a ostatním zdravotnickým personálem, pro práci s autentickými materiály ze zemí studovaného jazyka a pro další vzdělávání a růst ve zvoleném oboru.

Získané způsobilosti

Student/ka bude:- znát a umět používat slovní zásobu včetně vybrané frazeologie obecné i specifické pro daný obor v rozsahu komunikačních situací a tematických okruhů;- ovládat způsoby slovotvorby typické pro obohacování slovní zásoby v odborném jazyce a vybrané jevy v oblasti stylistiky;- používat osvojené jazykové prostředky v souvislých výpovědích a celcích v souladu s komunikačním záměrem;- vhodně reagovat na partnerovy podněty, odhaduje významy neznámých výrazů, používá kompenzační vyjadřování, pracuje se slovníkem; (překladovým, výkladovým), jazykovými příručkami a jinými informačními zdroji- zvládat modelové situace při práci v nemocnicích a ostatních zdravotnických zařízeních;- rozumět hlavním myšlenkám přiměřeně náročných odborných textů, rozliší základní a rozšiřující informace;- odvodit významy neznámých slov na základě již osvojené slovní zásoby, znalosti tvorby slov, internacionalismů a kontextu; - rozumět zdravotnické dokumentaci vedené ve studovaném jazyce;- volně reprodukovat přečtený/vyslechnutý odborný text, pochopit hlavní myšlenky, pořídit výtah, sestavit resumé.

Literatura

Grice, Tony. Oxford English for Careers - Nursing 1. Oxford, 2007. ISBN 9780194569774.Glendinning, Eric. Professional English in Use: Medicine. Cambridge, 2007. ISBN 9780521682015.

Požadavky

úroveň A 2(B 1) podle SERR.Prezence na seminářích a cvičeních, vypracování dílčích úkolů, aktivita v hodinách. Úspěšné složení kolokvia.

Garant

Mgr. Lukáš Merz

Vyučující

PhDr. Bronislava Grygová, Ph.D.Mgr. Lukáš Merz