Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychoterapie (HUM / PKA25)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUM / PKA25 - Psychoterapie, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nácvik psychoterapeutického rozhovoru s klientem - zdravým, nemocným, hendikepovaným, umírajícím. Racionální psychoterapie, sugestivní a hypnotická psychoterapie, empatická a abreaktivní psychoterapie, tréninková, psychoanylytická, interpersonální, elektická, integrativní, syntetická a u hlavních duševních poruch.Předmět psychoterapeutické směry seznamuje studenty se základními směry součastné psychoterapie a jejich aplikací v praxi.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s metodami psychoterapie. Pochopí, že cílem psychoterapie je odstranění chorobných příznaků u duševních poruch. Bude vědět, že cílem psychoterapie je reedukace, resocializace, reorganizace, integrace pacientovy osobnosti. Své poznatky bude umět používat ve své klinické praxi. Bude umět využívat poznatky u žen v gynekologii a porodnictví (např. psychoterapeutické kurzy v těhotenství).

Literatura

Dörner, K., & Plog, U. Bláznit je lidské. Praha: Grada, 1999. ISBN 80-7169-628-5.Knobloch, F., Knoblochová, J. Integrovaná psychoterapie. Praha: Grada Publishing, 1993. Praško, J., Šlepecký, M. Kognitivně behaviorální terapie depresivních poruch. Praha: Psychiatrické centrum, 1995. VYMĚTAL, J. Obecná psychoterapie. Praha : Psychoanal. nakl., 1997. Bouček, J. Psychoterapie. Olomouc: VUP, 2002. Kratochvíl, S. Psychoterapie. Praha: Avicenum, 1987. Vymětal, J. Speciální psychoterapie. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-247-1315-1.

Požadavky

Absolvování seminářů a praktických cvičení.

Garant

Mgr. Šárka Vévodová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Šárka Vévodová, Ph.D.