Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská psychologie (HUM / RB012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUM / RB012 - Lékařská psychologie, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program je zaměřený na rozvoj základních schopností studenta porozumět psychologickým aspektům reakce pacienta na nemoc a základům psychologické péče o nemocného. Skládá se z přednášek o obranných mechanizmech a psychologických reakcích na nemoc a z nácviků psychologického vedení nemocného.

Získané způsobilosti

Schopnost orientovat se v základních emočně vypjatých situacích, vést a udržet rozhovor, částečně korigovat chování pacienta event. jeho příbuzných při diagnosticko-terapeutickém procesu.

Literatura

Praško, J. a kol. Psychické problémy u somaticky nemocných a základy lékařské psychologie. Olomouc: VUP, 2010. Bouchal, M. Psychologie v lékařství. Brno, 1993. Bouček, J. Psychoterapie. Olomouc: VUP, 2002. Vymětal, J. Základy lékařské psychologie. Portál, 2003.

Požadavky

Aktivní účast, vypracování kazuistiky.

Garant

Mgr. Šárka Vévodová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marie Marečková, Ph.D.