Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Latina a lékařská terminologie (HUM / VSA03)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HUM / VSA03 - Latina a lékařská terminologie, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Syntaktická struktura medicínských termínů; I.-V. deklinace, podstatná jména, přídavná jména; latinská a řecká terminologie; předložky, číslovky; systém sloves; latinské a řecké předpony a přípony; latinská složená slova; řecká složená slova, tvoření diagnóz, seznámení s recepturními frázemi a základy farmaceutické terminologie.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni porozumět latinským termínům, se kterými se setkají v odborné praxi. Znalostí latinské terminologie získají základ pro terminologii užívanou v jiných jazycích.

Literatura

Marečková, E., Reichová, H. Úvod do lékařské terminologie. LF MU Brno, 2002. ISBN 80-2100843-1.Kábrt, J., Kábrt, J. jr. Lexicon medicum. Praha, 2001. Kábrt J., Valach, V. Stručný lékařský slovník. 1979. Svobodová, D. Terminologiae medicae vestibulum. Praha, 2002. Kábrt, J., & Chlumská, E. Úvod do lékařské terminologie. Praha: Karolinum, 2002. ISBN 80-246-0124-9.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, povolená absence - neúčast na 1 semináři, splnění závěrečného písemného testu - 75%.

Garant

Mgr. Michaela Hradilová