Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná ekonomie (MNG / MA041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MNG / MA041 - Obecná ekonomie, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní ekonomické pojmy, poptávka a nabídka, tržní mechanismus, vliv státu na tržní ekonomiku, hospodářská politika vlády.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování: schopen rozumět hlavním ekonomickým procesům v hospodářství ČR a procesům ovlivňujícím průběh a stav tržního hospodářství, znát principy fungování různých trhů včetně jejich dysfunkcí, schopen zdůvodnit zásahy státu do průběhu tržních mechanismů, schopen rozumět národohospodářským agregátům a důsledkům vývoje těchto ukazatelů na oblast zdravotnictví.

Literatura

Zlámal, J. Ekonomie. Olomouc : Vydavatelství UP, 2000. Samuelson, P.A., Nordhaus, W.D. Ekonomie. Praha: Svoboda, 1991. Pomahač, Vidláková. Veřejná správa. C. H. Beck, Praha, 2002. ISBN 80-7179-748-0.Zlámal, J., Ulrich, M. Základy ekonomie pro management zdravotnictví. Olomouc - UP, 2008.

Požadavky

Aktivita na seminářích.

Garant

Ing. Jaroslav Zlámal, Ph.D.