Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotnické instituce (MNG / ORK15)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MNG / ORK15 - Zdravotnické instituce, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Standardní a specifické činnosti zdravotnických institucíInstituce a jejich síťInstituce a vlastnictví, práva a povinnosti vlastníků, manažerů, ostatních zaměstnancůVelké zdravotnické instituce a jejich organizaceŘízení zdravotnické instituce, cyklus funkcí řízeníTypologie zdravotnických zařízení ambulantních a lůžkových

Získané způsobilosti

Student bude schopen:- objasnit činnosti zdravotnických institucí- zdůvodnit specifiku organizace zdravotnické instituce- srovnávat kapacitní ukazatele zdravotnických institucí- popsat systém řízení zdravotnických institucí - vysvětlit typologii zdravotnických institucí

Literatura

Dolanský, H. Ekonomika zdravotnických a sociálních služeb. Opava:Slezská univ. V Opavě, 2008. ISBN 978-80-7248-482-9.European Commission - Public Health. Key Health Data Projects. Gladkij, I. Koldová, Z. Propedeutika sociálního lékařství. Olomouc, 2001. Souček, Z., Burian, J. Strategické řízení zdravotnických zařízení. Praha:Professional Publishing, 2006. ISBN 80-86946-18-5.Holčík, J. A KOL. Systém péče o zdraví a zdravotnictví: východiska, základní pojmy a perspektivy. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů v Brně, 2005. ISBN 80-7013-417-8.Durdisová, J., Langhamerová, J. Úvod do zdravotní politiky. Praha: VŠE, 2001. ISBN 80-245-0217-8.Gladkij, I. Úvod do zdravotní politiky, ekonomiky a sociologie zdravotnictví. UP Olomouc, 2000. ISBN 80-7067-503-9.Papeš, Z., Ulrich. M. Zdravotnická ekonomika. Olomouc: VUP, 2002. Zdravotnické ročenky ČR (www.uiv.cz).

Požadavky

Zpracování a obhajoba seminární práce (10 stran) na téma komplexní institucionální charakteristiky individuálně zadané zdravotnické instituce.

Garant

Mgr. Jiří Vévoda, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Vévoda, Ph.D.