Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika zdrav. a soc. služeb, pojišť. (MNG / PAB32)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MNG / PAB32 - Ekonomika zdrav. a soc. služeb, pojišť., Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Makroekonomický úvod. Možné právní formy existence zdravotnických zařízení v ČR a jejich vymezení po ekonomické stránce. Základní pravidla ekonomického chování a základní právní normy ve zdravotní péči ČR. Návaznosti zdravotnického zařízení na instituce ekonomického okolí. Organizační struktura zdravotnického zařízení, funkce a činnost jeho základních subsystémů. Základní ekonomické pojmy ekonomiky zdravotnického zařízení. Hlavní ukazatele, interpretace a rozbory. Manažerská analýza ekonomických ukazatelů, hodnocení a řízení zdravotnického zařízení.

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v běžné ekonomické terminologii, bude mít základní znalosti ekonomických činností zdravotnických zařízení, znalosti právních i ekonomických nuancí různých forem existence zdravotnických zařízení, přehled o podstatných činnostech nezbytných subsystémů zdravotnického zařízení, bude znát obsah důležitých součástí zdravotnického zařízení, bude znát postavení, funkci a vztahy k podstatnému ekonomickému okolí zdravotnických zařízení.

Literatura

Frank, H., Bemanke, B. Ekonomie. Praha, 2002. Zlámal, J., Ulrich, M. Základy ekonomie pro management zdravotnictví. Olomouc - UP, 2008. Papeš, Z., Ulrich. M. Zdravotnická ekonomika. Olomouc: VUP, 2002.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, seminární práce.

Garant

doc. Ing. Ivo Straka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ivo Straka, CSc.