Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie (OPD / RB011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPD / RB011 - Fyziologie, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tělní tekutiny a homeostáza, respirační systém, gastrointestinální systém, endokrinní systém a funkce ledvin. Nervový a kardiovaskulární systém, svaly.Praktická cvičení jsou zaměřena na vyšetření kardiovaskulárního, nervového a svalového systému.

Získané způsobilosti

Cílem studia je získání základních teoretických i praktických znalostí nezbytných k porozumění normálních funkcí lidského organismu a získání základních informací o jejich kontrole a integraci se zvláštním zřetelem k bakalářskému studiu rehabilitace a fyzioterapie.

Literatura

Trojan, S. a kol. Lékařská fyziologie. Grada Avicenum, Praha, 2003. Mourek, J. (2005). Fyziologie: učebnice pro studenty zdravotnických oborů. Praha: Grada Publishing. Pastucha, D., Sovová, E., Malinčíková, J., & Hyjánek, J. (2011). Tělovýchovné lékařství. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci.

Požadavky

Úspěšné absolvování praktických cvičení a aktivita na seminářích

Garant

MUDr. Jana Malinčíková, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Jana Malinčíková, Ph.D.