Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzioterapie a ergoterapie v inter. oš. (OSE / INA13)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / INA13 - Fyzioterapie a ergoterapie v inter. oš., Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci cvičení jsou studenti seznamování s fyzioterapeutickými programy u vybraných interních chorob kardiovaskulárního a cévního systému, dýchacího systému, nefrologickým a neurologickým onemocněním a při poruchách výživy.

Získané způsobilosti

Student/ka bude schopna:-orientovat se ve fyzioterapeutickém programu u interních chorob kardiovaskulárního a cévního systému, dýchacího systému, nefrologickým a neurologickým onemocněním.-aplikovat některé prvky fyzioterapeutického programu u pacientů s vybranými interními chorobami.

Literatura

Kalina, M. Cévní mozková příhoda v medicínské praxi. Praha: Triton, 2008. Jelínková, J., Krivošíková, M., Šajtárová, L. Ergoterapie. Praha: Portál, 2009. Trojan S. a kol. Fyziologie a léčebná rehabilitace a motoriky člověka. Grada Praha, 2001. Trojan, S., Druga, R., Pfeiffer, J., Votava, J. Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka. Praha: Grada Publishing, 2001. ISBN 80-7013-351-1.Smolíková, L., Máček, M. Fyzioterapie a pohybová léčba u chronických plicních onemocnění. Praha: Blue wings, 2006. LIPPERTOVÁ- GRÜNEROVÁ, M. Neurorehabilitace. Praha: Galén, 2005. ISBN 80-7262-317-6.Sovová, E. Nordic Walking jako pohybová aktivita vhodná pro rehabilitaci kardiaků. Kolář, P. a kol. Rehabilitace v klinické praxi. Praha: Galén, 2009. Klusoňová, E. Rehabilitační ošetřování pacientů s těžkými poruchami hybnosti. Brno: NCONZO, 2005. ISBN 80-7013-423-2.VAŘEKA, I., HAK, J., VAŘEKOVÁ, R. Severská chůze ? principy a možnosti uplatnění v rehabilitaci. Pavlů, Dagmar. Speciální fyzioterapeutické koncepty a metody. Brno: CERM, 2002. ISBN 80-7204-266-1.Dylevský, I. Speciální kineziologie. Praha:Grada, 2009. ZDAŘILOVÁ, E. et al. Techniky plicní rehabilitace a respirační fyzioterapie při poruchách dýchání u neurologicky nemocných. Chaloupka, V. Elbl, L. Zátěžové testy v kardiologii. Praha: Grada, 2009. Placheta, Z. Zátěžové vyšetření a pohybová léčba ve vnitřním lékařství. Brno, Masarykova univerzita., 2001.

Požadavky

Vypracování seminární práce na zadané téma.Aktivní účast na seminářích a praktických cvičeních, úspěšné absolvování závěrečného testu.

Garant

Mgr. Iveta Lerchová

Vyučující

Mgr. Iveta LerchováMgr. Iveta Lerchová