Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Osobní management (OSE / ORK23)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / ORK23 - Osobní management, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osobní management jako management cílů, času a informací, osobní strategie a přístupy k rozvíjenívlastního potenciálu, self management.Time management - plánování a řízení vlastního času, principy efektivního hospodaření s časem, techniky časového managementu (Paretovo pravidlo, pohled z helikoptéry, Eisenhowerův pricip, určení priorit podle analýzy "ABC", sloní technika, delegování úkolů, plánovací záznamníky, metoda SMART), práce se "zloději času".Delegování - pojetí a cíle, fáze procesu delegování a metodiky postupu.Stres management, životní způsob a ovlivňování psychické a fyzické kondice, využití relaxačních a regeneračních technik.

Získané způsobilosti

Student/ka bude po absolvování:- znát své osobní kvality a nástroje osobního rozvoje,- umět si organizovat vlastní čas,- znát metody stanovení priorit a eliminace zlodějů času,- umět usměrňovat sebe a efektivně využívat čas,- znát výhody delegování a jak delegovat,- formulovat vlastní osobní poslání,- popsat význam osobního managementu,- formulovat vlastní stresové faktory a psychosomatické příznaky stresových situací - znát techniky zvládání zátěžových situací a stresu ,- definovat vlastní způsoby překonávání stresu.

Literatura

DAVIDSON, J.:. Jak hospodařit se svým časem. Praha: Pragma, 1998. Khelerová V. Komunikační dovednosti manažera. Grada Publishing, 1995. Handlíř, J. Management. Praha: Computer Press, 1998. ISBN 80-7226- -095-2.CIMBÁLNÍKOVÁ L. Manažerské dovednosti I. Olomouc: VUP, 2009. Šuleř, O. Manažerské techniky. Olomouc: Rubico, 1995. ISBN 80-85839-06-7.Růžička, V. Personální řízení a psychologie. Brian, C. Stress management v kostce. Praha: Computer Press, 2005. DeVito, J. A. Základy mezilidské komunikace. Grada, Praha, 2001.

Požadavky

Splnění 100% úkolů řešených ve cvičení.Písemná práce tématu osobního managementu - esej na téma self management, odborná diskuse, rozbor.

Garant

Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.