Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management ošetřovatelství a por. asist. (OSE / PA151)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / PA151 - Management ošetřovatelství a por. asist., Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět učí studenty, jak rozumět dynamice změn ve společnosti, systémovému přístupu a osvědčeným metodám řešení problémů, základní orientaci v problematice aplikovaného managementu. Připravuje na aktuální úkoly, se kterými se v organizaci setkají a na kterých budou spolupracovat - management kvality, tvorba standardů, příprava auditového šetření, práce s veřejností, problém organizace pracovního i volného času, efektivní práce v týmu.

Získané způsobilosti

Student bude umět: vysvětlit rostoucí význam managementu v oblasti ošetřovatelství; aplikovat základní principy a metody managementu v každodenní ošetřovatelské praxi sestry/porodní asistentky 1. úrovně; realizovat všechny funkce managementu; rozpoznat politiku pracoviště a zvolit vhodnou strategii práce s kolektivem; vhodně používat a aplikovat pozitivní managerské techniky a taktiky práce; realizovat management kvality v oblasti porodní asistence.

Literatura

Maruani, L. Abeceda marketingu. Praha: Management Press, 1995. Werther, W. B., Davis, K. Lidský faktor a personální management. Praha: Victoria Publishing, 1992. Koontz, H., Weihrich, H. Management. Praha: Victoria Publishing, 1993. ISBN 80-85605-45-7.Lepiešová, E. a kol. Management v ošetrovateľstve. Martin: Osveta, 1996. ISBN 80-217-0352-0.Tepper, B. B. Manažerské znalosti a dovednosti. Praha: Grada Publishing, 1996. McKenna, D. D., McHenry, J. J. Pozitivní manažerské taktiky. Praha: Grada Publishing, 1996. Zlámal,J., Vomáčka, J., Jedličková, I., Mikšová, Z., Šamaj, M., Bačík, P., Bellová, J. Základy managementu pro posluchače zdravotnických oborů. Prostějov: Computer Média s.r.o., 2014. Veber, J. a kol. Základy managementu pro střední školy. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-358-2.

Požadavky

Absolvování seminářů a praktických cvičení, vypracování seminární práce, úspěšně vykonaná zkouška

Garant

Mgr. Jiří Vévoda, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Vévoda, Ph.D.