Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vnitřní lékařství I (OSE / RB011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / RB011 - Vnitřní lékařství I, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Význam vnitřního lékařství pro léčebnou rehabilitaci. Anamnéza, význam, dělení, technika vyšetření. Fyzikální vyšetření se zaměřením na tyto obory - kardiologie, revmatologie, pneumologie, diabetologie. Revmatologie jako obor vnitřního lékařství, subjektivní a objektivní příznaky u revmatologických chorob. Vyšetřovací metody v revmatologii. Pneumologie a alergologie jako obor. Výskyt, závažnost, subjektivní příznaky. Fyzikální nález u těchto onemocnění, vyšetřovací metody. Kardiovaskulární choroby, výskyt, závažnost, rizikové faktory. Fyzikální nález u těchto onemocnění a subjektivní příznaky. Kardiovaskulární rehabilitace - videofilm. Diabetologie jako obor vnitřního lékařství, výskyt, závažnost, subjektivní příznaky a fyzikální nález. Vyšetřovací metody. Základy edukace diabetika. Gastroenterologie.

Získané způsobilosti

Student bude schopen odebrat spolehlivě anamnézu u pacientů, kteří jsou léčeni rehabilitačními metodami a bude schopen provést diferenciální diagnostické úvahy u daných interních nemocí.

Literatura

Chrobák, L. a kol. Propedeutika vnitřního lékařství. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 9788024713090.Klener, P. a kol. Vnitřní lékařství. Praha: Galén, 2006. ISBN 978-80-7262-430-0.

Požadavky

6 úspěšně absolvovaných seminářů, 6 absolvovaných praktických cvičení

Garant

MUDr. Jan Galuszka, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Jan Galuszka, Ph.D.