Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ošetřování nemocných (OSE / VCB13)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / VCB13 - Základy ošetřování nemocných, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je koncipován jako teoreticko praktický. Zahrnuje kapitoly z obecných kapitol oboru ošetřovatelství (ošetřovatelský proces, zdravotnickou edukaci, management kvality v ošetřovatelství apod.) a v praktické rovině učí studenta ošetřovatelským aktivitám a činnostem (aplikace léků, injekcí, infůzí, péči o hydrataci, o vyprazdňování, stravování nemocných, převazy ran apod.). Cílem je připravit studenta na třítýdenní ošetřovatelskou praxi na standardních odděleních nemocnice.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu bude: znát ošetřovatelský proces; znát principy bezpečné a kvalitní ošetřovatelské péče; umět vybrané ošetřovatelské postupy; připraven na komunikaci s pacientem, s ošetřujícím personálem; připraven na absolvování třítýdenní ošetřovatelské praxe na lůžkových standardních odděleních pro dospělé v nemocnici.

Literatura

Nejedlá, M. Fyzikální vyšetření pro sestry. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1150-8.Mikšová, Z. a kol. Kapitoly ošetřovatelské péče I., II. Valašské Meziříčí: Nalios, 2002. Kršková, A. a kol. Ošetrovatelské techniky. Martin: Osveta, 2001. ISBN 80-8063-087-9.Kozierová, B., Erbová, G., Olivierová, R. Ošetrovateľstvo I., II. Martin: Osveta, 1995. ISBN 80-217-0528.Slezáková, L. Ošetřovatelství pro zdravotnické ošetřovatelství I, II. Praha: Grada Publishing, 2007.

Požadavky

Účast a aktivita v hodinách, demonstrace a teoretické zdůvodnění ošetřovatelského výkonu v podmínkách speciální učebny ošetřovatelství.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz/fzv).

Garant

Mgr. Jana Konečná

Vyučující

Mgr. Jana KonečnáMgr. Hana Pokorná