Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská praxe (OSE / VCBP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / VCBP1 - Ošetřovatelská praxe, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní ošetřovatelská péče o hospitalizované nemocné na standardních ošetřovacích jednotkách dvou základních klinických oborů - chirurgie, interna

Získané způsobilosti

Třítýdenní ošetřovatelská praxe umožní studentům poznat běh standardních ošetřovatelských jednotek v nemocnicích, poskytuje studentům příležitost rozvíjet komunikační schopnosti při pravidelném kontaktu se skupinou pacientů a umožní studentům zařadit se do multifunkčního ošetřovatelského týmu.

Literatura

Nejedlá, M. Fyzikální vyšetření pro sestry. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1150-8.Kršková, A. a kol. Ošetrovateĺské techniky. Martin: Osveta, 2001. ISBN 80-8063-087-9.Kozierová, B., Erbová, G., Olivieriová, R. Ošetrovateĺstvo 1 a 2. Martin: Osveta, 1995. ISBN 80-217-0528-0.Slezáková, L. Ošetřovatelství pro zdravotnické ošetřovatelství I, II. Praha: Grada Publishing, 2007. Mikšová, Z. a kol. Kapitoly ošetřovatelské péče I., II. Valašské Meziříčí: Nalios, 2002.

Požadavky

Předložení dokladu o absolvování ošetřovatelské praxe se stručným hodnocením, vyplněný přehled procvičených ošetřovatelských výkonů.

Garant

Mgr. Jana Konečná

Vyučující

Mgr. Jana KonečnáMgr. Hana Pokorná