Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Semináře k BP (OSE / VSA14)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / VSA14 - Semináře k BP, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Relevance dohledaných zdrojů, kritické hodnocení dohledaných textů, vyhledání relevantních zdrojů s užitím Booleovských operátorů a vyhledávacích slov. Kvalitativní rozlišení odborných periodik- Impact Faktor (IF), indexovaná periodika, recenzovaná periodika, databáze periodik VaV, zaslepená recenze, požadavky na autory plnotextů. Struktura odborných článků, způsoby odkazování na zdroje, tvorba autorského textu s užitím parafrází. Způsoby užití citátu a citační normy v bibliografických zdrojích plnotextu. Vývojové verze při tvorbě textu a vhodné formáty dokumentu k jejich transferu.Metodický pokyn k BP a DP na FZV, doporučená metodologie BP, formulace otázky nebo problému BP, tvorba cílů a volba metod ke sběru dat. Obsah kapitol BP, formální úprava díla, termín a způsob odevzdání práce. Příprava obhajoby BP a její součásti. Požadavky na zadání BP, parametry odevzdání BP s anotací.

Získané způsobilosti

Po absolvování seminářů bude student schopen provést literární rešerši ke zvolenému tématu, zpracovat text se splněním požadavků normostrany a odkazováním na bibliografické zdroje. Bude schopen formulovat otázku nebo problém BP, její cíle a dokáže vymezit užité metody sběru dat. Bude znát pojetí kapitol BP a anotace. Porozumí formě obhajoby BP a přípravě na ni.

Literatura

HOLOUŠOVÁ, D. Jak psát diplomové a závěrečné práce. Olomouc, 1999. ISBN 80-7067-841-0.Jadviga Šanderová. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha, 2007. ISBN 978-80-86429-40-3.Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997. ISBN 8071981737.Čmejrková, S., Daneš, F., Světlá, J. Jak napsat odborný text. Praha, Leda, 1999. ISBN 80-85927-69-1.Šesták Z. Jak psát a přednášet o vědě. Academia, Praha, 2000. Kozlová, L. - Kubelová, V. Jak psát bakalářskou a diplomovou práci. České Budějovice, 2009. Synek,M. Jak úsát bakalářské, diplomové, doktorské a jiné písemné práce. Praha: Oeconomia, 2007. ISBN 978-80-245-1212-9.Žiaková, K. a kol. Ošetrovateľstvo - teória a vedecký výzkum. Martin: Osveta, 2003. ISBN 80-8063-131-X.Ivanová, K., Juríčková, L. Písemné práce na vysokých školách se zdravotnickým zaměřením. Olomouc: Univerzita Palackého, 2005. ISBN 80-244-0992-5.Peterková, J. Tvorba diplomové práce. Praha: VŠE.

Požadavky

Vypracování návrhu zadání bakalářské práce včetně tématu, cílů a postupu tvorby práce.

Garant

Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Vyučující

Irena DaubnerováMgr. Lenka Mazalová, Ph.D.Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.