Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy ve zdravotnictví (OSE / VSK13)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / VSK13 - Informační systémy ve zdravotnictví, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretická část zahrnuje základy výpočetní techniky a práci s daty. Typy softwarových souborů a jejich užití: základní typy aplikací pro zpracování a analýzu dat. Klinické informační systémy: aplikace pro správu dat ve zdravotnických zařízeních. Zpracování textu: práce s daty, zpracování dat, analýza dat. Prezentace dat: grafická úprava dat, zásady prezentace dat. Statistické analýzy: základní metody deskriptivní statistiky. Vyhledávání v odborných elektronických databázích: elektronické databáze, zdravotnické databázové systémy, vyhledávání dat.V praktické části se posluchač naučí ovládat výpočetní techniku a využívat programy a informační systémy, zaměřené na jeho odbornou praxi. Operační systém MS WINDOWS, práce v počítačové síti, základní operace se soubory, tabulkový editory, zdravotnické databázové systémy, elektronická pošta, Internet.

Získané způsobilosti

Student získá schopnosti orientovat se v oblasti základního aplikovaného programového vybavení, používat běžné programy pro editaci, zpracování dat a komunikaci.

Literatura

Hálek, J. a kol. Biofyzika pro bakaláře. Olomouc: Vydavatelství UP, 1996. ISBN 80-7067-663-9.Melnyk, B.M., Fineout-Overholt, E. Evidence-Based Practice in Nursing and Healthcare. Philadelphia: Lippincott Williams, 2005. Kasal, P., Svačina, Š. a kol. Lékařská inofrmatika. Praha: Karolinum UK, 1998. ISBN 80-7184-594-9.Chráska, M. Metody pedagogického výzkumu : Základy kvantitativního výzkumu. Praha, 2007. ISBN 978-80-247-1369-4.Hálek, J. a kol. Praktická cvičení z informatiky. Vydavatelství UP Olomouc, 1997. ISBN 80-7067-755-4.Hendl, J. Přehled statistických metod zpracování dat: analýza a metaanalýza dat. Praha: Portál, 2004. ISBN 8071788201.Pelikán, J. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha: Karolinum, 2011. ISBN 978-80-246-1916-3.

Požadavky

Účast na seminářích a praktických cvičeních, vypracování rešerše na zadané téma z dostupných on-line odborných databází.

Garant

RNDr. Tomáš Fürst, Ph.D.Mgr. Zdeněk Svoboda

Vyučující

Irena DaubnerováMgr. Zdeněk Svoboda