Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkum v ošetřovatelství (OSE / VSK15)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / VSK15 - Výzkum v ošetřovatelství, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika vědeckého výzkumu a ošetřovatelského výzkumuPodíl sestry na výzkumné činnostiHistorie ošetřovatelského výzkumuTerminologie ve výzkumuFáze ošetřovatelského výzkumuMetodologie výzkumuRealizace výzkumuPrezentace výsledků výzkumné činnosti, publikování výsledků výzkumuEtické principy vědecké práce v ošetřovatelství

Získané způsobilosti

Student je schopen-popsat charakteristiky ošetřovatelského výzkumu-osvojit si základy kritického vědeckého myšlení-implementace výsledků ošetřovatelského výzkumu a nových poznatků v oboru do klinické praxe -využívat principů praxe založené na důkazech-respektovat etické principy vědecké práce v ošetřovatelství

Literatura

SCHMIDT, N.A., BROWN, J. M. Evidence-Based Practice for Nurses. Apprais and Application of Research. BERMAN, A., SNYDER, S., KOZIER, B., ERB, G. Fundamentals of Nursing. Concepts, Process, and Practice. Upper Saddle River, N. J. : Pearson Prentice Hall, 2008. ISBN 978-0-13-206674-7.Polit, D.F., Hunger, B.P. Nursing Research. Philadelphia:J.B.Lippincott Co., 1995. ISBN 0-397-55138-X.Žiaková, K. a kol. Ošetrovateĺstvo - teória a vedecký výskum. Martin: Vydavateĺstvo Osvata, 2003. ISBN 80-8063-131-X.Plevová, I. a kol. Ošetřovatelství I. Praha: Grada Publishing, 2011. Farkašová, D. a kol. Výskum v ošetrovateľstve. Martin: Osveta, 2002. ISBN 80-8063-111-5.Bártlová, S., Sadílek, P., Tóthová, V. Výzkum a ošetřovatelství. Brno: NCONZO, 2005. Kutnohorská, J. Výzkum v ošetřovatelství. Praha: Grada, 2009.

Požadavky

Vypracování a obhájení seminární práce týkající se implementace výsledků ošetřovatelského výzkumu a nových poznatků v oboru ošetřovatelství do klinické praxe -využívání praxe založené na důkazech.

Garant

Mgr. Lenka Mazalová, Ph.D.Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. David Školoudík, Ph.D.Mgr. Václav Kajaba, Ph.D.PhDr. Lenka Machálková, Ph.D.Mgr. Lenka Mazalová, Ph.D.