Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné zdravotnictví (OSE / VSK40)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSE / VSK40 - Veřejné zdravotnictví, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdraví jako veřejný statek. Změny zdravotního stavu populace v průběhu času, společenské dopady nemocí. Zvládání rizik ovlivňujících lidské zdraví je společenským zájmem po celou lidskou historii. Kam jsme dospěli v 21. století , jaké nové hrozby se objevují. Veřejné zdraví jako systém.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní přehled o problematice veřejného zdraví, systému organizace v ČR.

Literatura

Informace zveřejňované na webových stránkách ministerstva zdravotnictví, www.mzcr.cz, záložka Veřejné zdraví. Provazník, K., Komárek, L. Manuál prevence v lékařské praxi. Praha: Nakladatelství Fortuna, 2004. Dudová, J. Právo na ochranu veřejného zdraví. Nakladatelství Linde Praha, 2011. Souhrnné zprávy z Monitoringu zdraví a životního prostředí, zveřejněné na http://www.szu.cz/publikace/monitoring-zdravi-a-zivotniho-prostredi. Dolanský, H. Veřejné zdravotnictví. Slezská univerzita v Opavě, 2008. Zákon č. 258/2000 Sb. , o ochraně veřejného zdraví, v platném znění. Zákon č. 372/2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) v platném znění.

Požadavky

Úspěšné absolvování závěrečného písemného testu.

Garant

Mgr. Yukari Yamada, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Karla ŘíhováMgr. Yukari Yamada, Ph.D.RNDr. Karla Říhová