Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gynekologie a porodnictví pro vš. sestru (POA / KB012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POA / KB012 - Gynekologie a porodnictví pro vš. sestru, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technika gynekologického vyšetření. Obecné a speciální laboratorní metody v gynekologii. (biopsie, punkce, kyretáž, revize dělohy). Gynekologické operace (indikace k operacím, předoperační vyšetření a příprava, premedikace a anestézie, pooperační péče, přehled základních operačních zákroků). Vyšetření těhotné ženy - zevní a vaginální, výpočet termínu porodu. UZ vyšetření. Příprava k porodu, lékařské vedení porodu. Šestinedělí. Akutní příhody v gynekologii a porodnictví, diagnostika a léčba. Analgezie za porodu.

Získané způsobilosti

Absolvováním výuky získává student základní praktické poznatky pro další ošetřovatelskou praxi.

Literatura

Procházka, M., Pilka, R. a kolektiv. Gynekologie. Olomouc, 2012. Kudela, M. a kol. Gynekologie a porodnictví. Olomouc: VUP, 1993. Procházka, M., Pilka, R. a kolektiv. Porodnictví. Olomouc, 2012. Čech, E., Hájek, Z., Maršál, K. a kol. Porodnictví. Praha: Grada Publishing, 1999. ISBN 80-7169-355-3.

Požadavky

100% účast na seminářích a cvičeních, teoreticko-praktické znalosti ke zkoušce.

Garant

doc. MUDr. Miroslav Větr, CSc.

Vyučující

Mgr. Štěpánka Bubeníková