Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodní asistence u ženy v šestinedělí (POA / PAA24)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POA / PAA24 - Porodní asistence u ženy v šestinedělí, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika období šestinedělí, změny probíhající v organismu ženy v tomto období, zhodnocení individuálního stavu šestinedělky, problematika kojení. Edukace ženy a její rodiny, nepravidelnosti v období šestinedělí.

Získané způsobilosti

Student bude schopen hodnotit individuální stav klientky v období šestinedělí a své poznatky uplatňovat v klinické praxi.

Literatura

Ratislavová, K. Aplikovaná psychologie porodnictví: [psychologie těhotenství, porodu a šestinedělí: psychosomatická medicína: učební texty pro porodní asistentky. Praha: Reklamní atelier Area, 2008. Cantieni, B. Cvičení po porodu: metoda CANTIENICA pro pevnou postavu a posílení pánevního dna. Brno: Computer Press, 2007. Vránová, V. Historie babictví a současnost porodní asistence. Olomouc: VUP, 2007. ISBN 978-80-244-1764-6.Měchurová, A. (2014). Kardiotokografie: minimum pro praxi. Praha: Maxdorf. Pařízek, A. Kniha o těhotenství a dítěti. Praha: Galén, 2009. Pařízek, A. Kritické stavy v porodnictví. Praha: Galén, 2012. Roztočil, A. Moderní gynekologie. Koudelková, V. Ošetřovatelská péče o ženy v šestinedělí. Praha: Triton, 2013. Čech, E. Porodnictví. Praha: Grada, 2006. Zwinger, A. a kol. Porodnictví. Praha, Galén, 2004. Hájek, Z., Čech, E., & Maršál, K. (2014). Porodnictví. Praha: Grada. Binder, T. Porodnictví. Praha: Karolinum, 2011. Hájek, Z. Rizikové a patologické těhotenství. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0418-8.Gaskin, I. Zázrak porodu. Doubice: One Woman Press, 2010. Vorlová, K. Zdravé těhotenství: jedinečný rádce pro úspěšné otěhotnění, těhotenství, porod i šestinedělí: zdravá výživa, zdravé vaření, zdravé cvičení. Brno: Babyonline, 2012. Stadelmann, I. Zdravé těhotenství, přirozený porod: citlivý průvodce těhotenstvím, porodem, šestinedělím a kojením, který nabízí ověřené praktické návody, jak v těchto obdobích využít bylinek, homeopatických přípravků a éterických olejů. Praha: One Woman Press, 2009. Gallagher-Mundy, Ch. Zpět do formy po porodu: získejte zpět postavu, jakou jste měla před těhotenstvím, pomocí 10 základních cviků. Praha: Fortuna Libri, 2012.

Požadavky

Absolvování seminářů a přednášek, seminární práce.

Garant

Mgr. Štěpánka Bubeníkovádoc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Štěpánka Bubeníkovádoc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.Mgr. Štěpánka Bubeníková