Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova k reprodukčnímu zdraví (POA / PAA32)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POA / PAA32 - Výchova k reprodukčnímu zdraví, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Reprodukční zdraví u nás a v EvropěPojetí výchovy k reprodukčnímu zdraví (sexuální výchova a plánované rodičovství) v jednotlivých věkových kategoriích u dětí, dívek a chlapců, žen a mužůMetody výchovy k RZEdukační materiály k výchově k RZ

Získané způsobilosti

Student bude umět: aplikovat výchovu k reprodukčnímu zdraví v terénu; podávat informace a rady o plánování zdravého rodičovství; metody a postupy v oblasti sexuální výchovy.

Literatura

Uzel, R. Antikoncepční otazníky: o antikoncepci převážně vážně. Ostrava: CAT Publishing, 2010. Čepický, P., Čepická Líbalová, Z. Jak odpovídat na otázky o antikoncepci a plánovaném rodičovství. Praha: Levret, 2007. Mezinárodní směrnice pro HIV/AIDS a lidská práva. Venglářová, M., Brožová, V. Nové trendy v sexuální výchově. Praha: Národní institut pro další vzdělávání, 2009. Porodní asistence: odborný časopis zaměřený na těhotenství, porod, mateřství, péči o dítě a ženské reprodukční zdraví. Brůčková, M., et al. Příručka HIV poradenství. Praha: Státní zdravotní ústav, 2007. Machová, J., Hamanová, J. Reprodukční zdraví v dospívání. Praha, 2002. Uzel, R. Sexuální výchova. ISBN 80-86991-69-5.Štěrbová, D. Sexuální výchova - multidisciplinární přístup: medicína, psychologie, pedagogika, právo, demografie. Ostrava: CAT Publishing, 2012. Svoboda, J. Texty k inspiraci vyučujícím: (zvláště rodinné a sexuální výchovy). Ostrava: Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě, 2010. Janiš, K. Učební text k problematice rodinné a sexuální výchovy. Hradc Králové, 2008. ISBN 978-80-7041-898-7.Čepický, P., Fanta, M. Úvod do antikoncepce pro lékaře negynekology. Praha: Levret, 2011. Vránová, V. Vliv vnitřních faktorů a zevního prostředí na menarche dívek a jejich matek na Přerovsku. Havlín, M. Vybrané zajímavosti z oblasti reprodukčního zdraví. Ostrava: CAT Publishing, 2011. Vránová, V. Výchova k reprodukčnímu zdraví. Olomouc: VUP, 2010. Vrublová, Y. Výchova k reprodukčnímu zdraví: studijní opora. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. Šulová, L. Výchova k sexuálně reprodukčnímu zdraví. Praha: Maxdorf, 2011. Jeníček, J. Žena v přechodu. Praha: Grada Publishing, 1999. ISBN 80-7169-752-4.

Požadavky

Absolvování seminářů a cvičení, vytvoření edukačního materiálu.

Garant

doc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Renata Hrubá