Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe v porodní asistenci 4 (POA / PAA34)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POA / PAA34 - Odborná praxe v porodní asistenci 4, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

8 týdnů odborné praxe (gynekologické oddělení, porodní sál, novorozeneckém oddělení)

Získané způsobilosti

Student bude umět: identifikovat individuální bio-psycho-sociální a spirituální potřeby klientek; vypracovat dlouhodobý i krátkodobý ošetřovatelský plán péče a denní záznamy; pracovat s ošetřovatelskou dokumentací na daném pracovišti; empaticky přistupovat ke klientce a jejímu doprovodu

Literatura

Vránová, V., Kudlová, P., Halmo, R. Deník odborné praxe v porodní asistenci. Olomouc: Vydavatelství UP, 2008. ISBN 978-80-244-19.Marečková, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha: Grada Publishing, a.s., 2006. ISBN 80-247-1399-3.Vránová, V. Porodní asistence I. (žena s fyziologickým těhotenstvím, porodem a novorozencem v péči porodní asistentky(. Olomouc: VUP, 2011. Vránová, V., a kol. Porodní asistence II. Olomouc: VUP, 2013. Dušová, B., Marečková, J. Úvod k péči porodní asistentky o těhotnou ženu při nepravidelném porodu. Ostravská univerzita v Ostravě, Fakulta zdravotnických studií, 2009. ISBN 978-80-7368-663-5.Dušová, B., Marečková, J. Úvod k péči porodní asistentky o ženu s patologickým a rizikovým těhotenstvím. Ostravská univerzita v Ostravě, Fakulta zdravotnických studií, 2009. ISBN 978-80-7368-611-6.

Požadavky

Odevzdání a obhajoba ošetřovatelské dokumentace dle zásad ošetřovatelského procesu a nejnovějších poznatků v porodní asistenci. Vedení záznamů o praktických výkonech v předepsané dokumentaci. Všechny studentky, které nevykonávají tuto praxi veFN Olomouc, doloží životopis mentorky, která je napraxi vedla.

Garant

doc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Štěpánka BubeníkováMgr. Renata Hrubádoc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.