Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět První pomoc (POA / PAB08)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POA / PAB08 - První pomoc, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy první pomoci, integrovaný záchranný systém, jednotný postup pro poskytování první pomoci, třídění, polohování a odsun raněných, zásady obvazové techniky, řešení modelových situací - krvácení, šok, bezvědomí, poruchy dýchání a krevního oběhu, KPCR u dospělých a dětí, poranění hlavy, mozku, páteře, poranění kostí a kloubů, hrudníku, pánve, akutní stavy u dětí a u ženy v těhotenství, hromadná neštěstí a katastrofy, příruční lékárna - v domácnosti a autolékárnička.

Získané způsobilosti

Student bude umět využít teoretické znalosti a praktické dovednosti při poskytování PP v různých situacích.

Literatura

Kazda, A. at al. Kritické stavy: metabolická a laboratorní problematika. Praha: Galén, 2012. Schneiderová, A. První pomoc. VUP Olomouc, 2003. ISBN 80-244-0467-2.Lejsek, J., Růžička, P., Bureš, J. První pomoc. Bydžovský J. První pomoc. Praha Grada Publisching, 2001. ISBN 80-247-0099-9.Kelnarová, J., Toufarová, J., Sedláčková, J., Čížková Z. První pomoc I pro studenty zdravotnických oborů. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 80-247-2182-8.Klementa, B., a kol. Resuscitace ve světle nových guidelines.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce cvičení, praktické zvládnutí modelové situace.

Garant

Mgr. Štěpánka BubeníkováMgr. Renata Hrubádoc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Štěpánka BubeníkováMgr. Renata Hrubá