Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní metody v porodní asistenci (POA / PAK43)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POA / PAK43 - Alternativní metody v porodní asistenci, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní princip a využití homeopatie. Homeopatie v období reprodukčního zdraví (příprava na těhotenství.Využití homeopatie v období těhotenství, při porodu, v období šestinedělí (fyziologicky a patologicky probíhajícího) a v oblasti péče o novorozence.Využití a účinky aromaterapie v období těhotenství, při porodu, v období šestinedělí (fyziologicky a patologicky probíhajícího), péče o novorozence.Základní princip účinku a využití Bachových esencí v oblasti těhotenství, při porodu, v poporodním období a v péči o novorozence.Základy a princip využití baby masáží u novorozenců, kojenců, batolat.

Získané způsobilosti

Studenti budou po absolvování tohoto předmětu schopni využívat tradičních - alternativních metod v péči o ženu v období reprodukčního věku, v období plánování těhotenství, v průběhu porodu, v raném i pozdním šestinedělí, v péči o novorozence.

Literatura

Dyeová, J. Aromaterapie pro ženu a dítě. 1992. Tomáš, S. Bezbolestný porod. Martin, SR: Osveta, 2000. Volejníková, H. Cvičení v práci porodní asistentky. Brno: IDVZP, 2002. ISBN 80-7013-351-1.Lockie, Andrew. Encyklopedie homeopatie. Praha: Knižní klub, 2011. Čermáková, B. K porodu bez obav. Brno: Osveta, 2008. Simkin, P. Partner u porodu. Praha: Argo, 2000. ISBN 80-7203-308-5.Porodní příběhy: rodíme se jednou. Praha 2: Smart Press, 2006. FORMÁNKOVÁ, Kateřina, Miriam KABELKOVÁ a Ilona LUDVÍKOVÁ. Poznáváme homeopatii: Jak se léčit šetrně. Praha 7: Grada Publishing, 2008. NOVÁKOVÁ, B., ŠEDIVÝ, Z. Praktická aromaterapie. 2008. CANTIENI, B. S pocitem tygřice: smyslné cvičení pánve. Berlín: Verlag Gesundheit, 1998. LENART DE LUNNY, Vivian Nadya. Vůně života: Aromaterapie pro těhotenství a zdravý životní styl. Havlíčkův Brod: One Woman Press, 2005. Stadelmann, I. Zdravé těhotenství, přirozený porod. Praha: One woman press, 2000. ISBN 80-86356-04-3.Odent, M. Znovuzrozený porod. Praha: Argo, 1995. ISBN 80-85794.

Požadavky

Účast na seminářích a praktických cvičeních, aktivní zapojování do výuky předmětu.

Garant

Mgr. Štěpánka Bubeníkovádoc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.

Vyučující

Bc. Radmila Dorazilová