Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ultrazvuk. diagnostika v gyn. a porod. (POA / PKB41)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POA / PKB41 - Ultrazvuk. diagnostika v gyn. a porod., Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy fyziky ultrazvuku, ultrazvukový přístroj a jeho funkce. Metodika ultrazvukového vyšetření. UZ vyšetření v I. trimestru. Skríningové UZ vyšetření ve II. a III. trimestru. Dopplerometrické vyšetření v těhotenství. UZ diagnostika vrozených vývojových vad - základy, biometrie plodu.

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování předmětu získají teoretické a praktické základy pro pozdější praxi porodní asistentky, se zaměřením na využití ultrazvuku v prenatální péči.

Literatura

Malý, Z. Průvodce ultrazvukem v těhotenství. Brno: MU, 2000. ISBN 80-210-2296-5.Roztočil, A. Vyšetřovací metody v porodnictví a gynekologii. Brno: IDVPZ, 1998. ISBN 80-7013-255-8.Hájek, Z., Kulovaný, E., Macek, M. Základy prenatální diagnostiky. Praha: Grada Publishing, 2000. ISBN 80-7169-391-X.Doležal, L. Základy sonografie v porodnictví a gynekologii. VUP Olomouc, 1998. ISBN 80-7067-835-6.

Požadavky

Absolvování 8 seminářů a praktických cvičení.

Garant

prof. MUDr. Radovan Pilka, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.