Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe v porodní asistenci (POA / PKB92)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POA / PKB92 - Odborná praxe v porodní asistenci, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 týden odborné praxe v porodní asistenci na oddělení rizikového a patologického těhotenství u skupiny 4 - 8 hospitalizovaných klientek metodou skupinové nebo primární péče. Vedení ošetřovatelské dokumentace a její obhájení při zápočtu.

Získané způsobilosti

Student bude umět: identifikovat individuální bio-psycho-sociální a spirituální potřeby klientek; vypracovat dlouhodobý i krátkodobý ošetřovatelský plán péče a denní záznamy; pracovat s ošetřovatelskou dokumentací na daném pracovišti; empaticky přistupovat ke klientce a jejímu doprovodu.

Literatura

Vránová, V., Kudlová, P., Halmo, R. Deník odborné praxe v porodní asistenci. Olomouc: Vydavatelství UP, 2008. ISBN 978-80-244-19.Marečková, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha: Grada Publishing, a.s., 2006. ISBN 80-247-1399-3.Vránová, V., a kol. Porodní asistence II. Olomouc: VUP, 2013. Dušová, B., Marečková, J. Úvod k péči porodní asistentky o těhotnou ženu při nepravidelném porodu. Ostravská univerzita v Ostravě, Fakulta zdravotnických studií, 2009. ISBN 978-80-7368-663-5.Dušová, B., Marečková, J. Úvod k péči porodní asistentky o ženu s patologickým a rizikovým těhotenstvím. Ostravská univerzita v Ostravě, Fakulta zdravotnických studií, 2009. ISBN 978-80-7368-611-6.

Požadavky

Odevzdání ošetřovatelské dokumentace 1 těhotné na oddělení rizikového a patologického těhotenství a její obhájení dle zásad ošetřovatelského procesu.Vedení záznamů o praktických výkonech (praktické vedení porodů a ošetření novorozenců) v předepsané dokumentaci vytvořené na ÚTPO LF UP Olomouc.

Garant

doc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Štěpánka BubeníkováMgr. Renata Hrubá