Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení v nukleární medicíně 1 (RAM / RDA25)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RAM / RDA25 - Cvičení v nukleární medicíně 1, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organizace a technika práce na KNM, ochrana před zářením, kontaminace, havárie, přehled detektorů ionizujícího záření.Scintilační detektor, vyhodnocovací aparatura. Parametry scintilátoru.Výpočty aplikovaných aktivit radiofarmak, asistence při aplikacích radiofarmak na klinice nuklární medicíny a PET/CT.

Získané způsobilosti

Student zvládá drobnou havárii dle havarijního řádu,provádí výpočet aplikované aktivity a objemu radiofarmaka, provádí pod dohledem statickou scintigrafii a asistuje při aplikaci radiofarmak.

Literatura

Urbánek a kol. Nukleární medicína. Praha, 2000. Mysliveček, M., Hušák, V., Koranda, P. Nukleární medicína I. Vydavatelství UP, Olomouc, 1995. Koranda a kol. Nukleární medicína v endokrinologii a terapie otevřenými zářiči. LF UP Olomouc, 2002. V.Klener a kol. Principy a praxe radiační ochrany. ISBN 80-238-3703-6.Hušák, V. a kol. Radiační ochrana pro radiologické asistenty. UP Olomouc, 2009. V.Hušák,J.Ptáček, M.mysliveček, K.Kleinbauer. Radiační zátěž a radiačn ochrana pacienta v diagnostické nuklární medicíně. Praha, 2004. V.Hušák,J.Ptáček,M.Mysliveček,K.Kleinbauer. Radiační zátěž a radiační ochrana pacienta v diagnostické nukleární medicíně. Praha, 2004.

Požadavky

100% absolvování cvičení

Garant

prof. MUDr. Milan Kamínek, Ph.D.

Vyučující

Bc. Jiří Horalík, DiS.Bc. Petr Vybíral, DiS.