Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nukleární medicína 1 (RAM / RDA51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RAM / RDA51 - Nukleární medicína 1, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- úvod - charakteristika oboru nuklární medicína- radionuklidy, jejich výroba a charakteristiky, radiofarmaka a jejich příprava- základy dozimetrie a ochrana pracovníků a pacientů před ionizujícím zářením- detekce ionizujícícho záření, scintilační detektory, kolimátory- postupy dekontaminace v případě nehody při práci s otevřenými zářiči

Získané způsobilosti

Studenti získávají teoretické znalosti o zásadách práce s otevřenými zářiči na nukleární medicíně a o základech radiační ochrany, které upotřebí v rámci praxe. Umí samostatně řešit menší nehody při práci s otevřenými zářiči.

Literatura

P. Koranda a kol. Nuklární medicína v endokrinologii a terpaie otevřenými zářiči. LF UP Olomouc, 2002. Bělohlávek, O., Jarůšková, M., Šimonová, K., Kantorová, I. Atlas pozitronové emisní tomografie. Praha, Lacomed s.r.o., 2002. O. Lang, M. Kamínek, H. Trojanová. Nuklární kardiologie. Galén, 2008. ISBN 978-80-7262-481-2.V. Urbánek a kol. Nuklární medicína. 1. LF UK Praha, 2000. M.Mysliveček, V.Hušák, T. Koranda. Nuklární medicína I. UP Olomouc, 1995. Koranda, P. a kol. Nukleární medicína. Olomouc, 2014. V. Klener a kol. Principy a praxe radiační ochrany. SÜJB Praha, 2000. Hušák, V. a kol. Radiační ochrana pro radiologické asistenty. UP Olomouc, 2009. V.Hušák,J.Ptáček, M.mysliveček,K.Kleinbauer. Radiační zátěž a radiačn ochrana pacienta v diagnostické nuklární medicíně. Praha, 2004. V. Ullmann. www.astronuklfyzika.cz.

Požadavky

Absolvování seminářů

Garant

prof. MUDr. Milan Kamínek, Ph.D.