Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiační onkologie 3 (RAM / RDB64)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RAM / RDB64 - Radiační onkologie 3, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Nádory prsu - obecné zásady terapie2. Nádory prsu a radioterapie3. Nádory průdušek a plic4. Nádory horní části zažívacího traktu, jater a slinivky břišní5. Nádory kolorekta6. Nádory ledvin a močového měchýře7. Nádory prostaty a seminomy8. Gynekologické nádory9. Nádory čípku děložního, radiochemoterapie, brachyradioterapie10. Dětské nádory11. Nádory kůže12. Sarkomy, hematologické malignity13. Nemocný v průběhu léčby zářením, dispenzarizace, zásady paliativní terapie

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni pod odborným dozorem používat ozařovací techniky statické a pohybové terapie, rentgenové a megavoltové terapie, brachyterapie, radioterapie nezhoubných onemocnění.

Literatura

Petera, J. Brachyradioterapie. Vorlíček, J. Klinická onkologie. Spurný, V., Šlampa. Moderní radioterapeutické metody. Dobbs, J., Barrett, A., Ash, D. Praktická plánování radioterapie. Hušák, V. a kol. Radiační ochrana pro radiologické asistenty. UP Olomouc, 2009. Šlampa, P., Petera, J. Radiační onkologie. Šlampa P. a kol. Radiační onkologie v praxi. Brno, 2014. ISBN 978-80-86793-34-4.Zámečník, J. Radioterapie. Avicenum, Praha, 1982. Macháček, J., Ćwiertka, K. Základy radiační a klinické onkologie. Vydavatelství UP Olomouc, 1996. ISBN 80-7067-661-2.

Požadavky

Absolvování výuky

Garant

MUDr. Vlastislav Šrámek, Ph.D., MBA