Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiologická fyzika (RAM / RKB04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RAM / RKB04 - Radiologická fyzika, Fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Radionuklidové zdroje ionizujícího záření - vybrané partie z jaderné a atomové fyziky, Fyzika urychlovačů elektronů, Interakce ionizujícího záření s hmotou.Principy detekce a dozimetrie ionizujícího záření I. a II.,základní metody výpočtu dávek v radioterapii odhadu dávek při RTG vyšetřeních a v nuklární medicíně.

Získané způsobilosti

Student je způsobilý pokračovat ve studiu radiologie a nukleární medicíny. Získal již základy nutné pro další studium.

Literatura

Štěrba, F., Suk, M., Trka, Z. Atomová a jaderná fyzika. UK Praha, 1984. I.Úlehla, M.Suk, Z.Trka. Atomy,jádra,částice. Academia Praha,1990. Janča, J.; Kapička, V.; Trka, Z.; Štěrba, F. Obecná fyzika IV. SPN Praha, 1986. Hušák, V. a kol. Radiační ochrana pro radiologické asistenty. UP Olomouc, 2009. Khan, F.M. The Physics of Radiation Therapy. Williams&Wilkins, 1994. Johns, H.J., Cunningham, J.R. The Physics of Radiology. C.C. Thomas, pub., 1983. Beiser. Úvod do moderní fyziky. Academia, Praha, 1985. Hrazdíra, I., Mornstein, V. Úvod do obecné a lékařské biofyziky. MU Brno, 1998. ISBN 80-210-1822-4.Brož, J. Základy fyzikálních měření I. SPN Praha, 1987.

Požadavky

100% účast na cvičeních, písemný test, ústní zkouška .

Garant

doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA

Vyučující

Mgr. David Gremlica