Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Traumatologie pohybového systému (CH1 / RB011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH1 / RB011 - Traumatologie pohybového systému, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je výuka traumatologie pohybového ústrojí s důrazem na patologii, diagnostiku a prevenci jednotlivých traumat a zřetelem na jejich rehabilitaci. Studenti budou seznámeni s nejnovějšími trendy v osteosyntéze, dále se sportovními úrazy a jejich pooperační péčí.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen diagnostiky a diferenciální diagnostiky traumat jednotlivých částí pohybového ústrojí, bude schopen stabilizovat poraněnou část těla a bude schopen aktivně rozhodnout o možnostech vlastní terapie.

Literatura

Maňák, P., Wondrák, E. Traumatologie-repetitorium pro studující lékařství. Olomouc - Vydavatelství Univerzity Palackého, 1998. ISBN 80-900014-2-4.Pokorný, V. et al. Traumatologie. Praha: Triton, 2002. ISBN 807254277X.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a praktických cvičeních a úspěšné složení zkoušky.

Garant

doc. MUDr. Igor Čižmář, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Jiří Gallo, Ph.D.MUDr. Petr Kamínek, Ph.D.MUDr. Jan KovaříkMUDr. Jiří Lošťák, PhD.MUDr. Petr Neoral, Ph.D.doc. MUDr. Miroslav Pach, CSc.MUDr. Ján PalčákMUDr. Matej Smižanský, Ph.D.MUDr. Miroslav Uvízl, Ph.D.