Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe z chirurgie (CH1 / VCBP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH1 / VCBP1 - Praxe z chirurgie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

2 týdny praxe v chirurgickém provozu v oblastních nemocnicích.

Získané způsobilosti

Vykonáním praxe bude absolvent schopen orientovat se v dokumentaci chirurgického pacienta, naučí se základní komunikaci s jednotným nemocničním informačním systémem, systémem zobrazovacích metod (PACS), bude schopen asistence u jednoduchých operačních výkonů a seznámí se s procesem následné pooperační intenzivní i standardní péče.

Literatura

Lawrence, M. Way. Chirurgická diagnostika a léčba, 1 a 2.díl. Grada. Kolektiv autorů. Chirurgická propedeutika. Grada. Mueller, M. Chirurgie pro studium a praxi. Grada-Avicenum, 1997. Knobloch, Jan. Obecná chirurgie. St. zdr. nakl. Scheinarová, A. První pomoc. UP Olomouc, 2004. ISBN 80-244-0849-X.Maňák, P., Wondrák, E. Repetitorium traumatologie. UP Olomouc, 1999. Zeman, M. a kolektiv. Speciální chirurgie. Praha: Galén, 2001.

Požadavky

Podmínkou je úspěšné absolvování praxe a předložení certifikátu s vyjádřením a podpisem primáře (nebo jeho zástupce) oddělení.

Garant

prof. MUDr. Vladimír Král, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Vladimír Král, CSc.MUDr. Mgr. Pavel Skalický, Ph.D.MUDr. Zdeněk Zlámal, CSc.