Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chirurgie 2 (CH2 / ZUA11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CH2 / ZUA11 - Chirurgie 2, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní problematika ve všeobecné chirurgii, urologii, neurochirurgii, ortopedii , plastické a estetické chirurgii.

Získané způsobilosti

Vědomosti a dovednosti získané při studiu pak budoucí absolventi využijí zejména v oblasti urgentní diagnosticky náhlých chirurgických stavů, s nimiž se mohou při své praxi setkat. Jedná se zejména o diagnostiku náhlých příhod břišních, nádorová onemocnění a další afekce a traumata, jež mohou přímo souviset s výkonem stomatologické praxe (poranění cizími předměty, abscesy mediastina, maxillofaciální traumata apod.). Patří sem také problematika anesteziologie a resuscitace, zejména komplikace anestézie a jejich řešení včetně správně vedené kardiopulmocerebrální resuscitace.

Literatura

Zeman, M., Krška, Z. a kol. Chirurgická propedeutika. Praha: Grada, 2011. ISBN 978-80-247-3770-6.Müller, M. Chirurgie pro studium a praxi. Goldstein & Goldstein, 1997. ISBN 80-86094-10-3.Kawaciuk, I. Urologie obecná a speciální. Jinočany: H&H, 1992. ISBN 80-85467-94-1.Pafko, P. a kol. Základy speciální chirurgie. Praha: Galén, 2008. ISBN 978-80-7262-402-7.

Požadavky

Absolvování stáže předpokládá ucelené znalosti z chirurgické, urologické propedeutiky, plastické chirurgie a ortopedie. Podmínkou ukončení je 100% účast na seminářích a připravenost studentů na výuku.

Garant

prof. MUDr. Petr Bachleda, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Petr Bachleda, CSc.prof. MUDr. Michael Dlouhý, CSc.MUDr. Petr Dráč, Ph.D.MUDr. Michal Grepl, Ph.D.MUDr. Igor Hartmann, Ph.D.doc. MUDr. Jiří Herman, Ph.D.MUDr. Monika Hrabalová, Ph.D.MUDr. Mgr. Pavel ChytilMUDr. Jarmila IndrákováMUDr. Jana JanečkováMUDr. David Krahulík, Ph.D.MUDr. Milan Král, Ph.D.MUDr. Markéta Mocňáková, Ph.D.MUDr. Petr Neoral, Ph.D.MUDr. Jaroslav Pernička, Ph.D.MUDr. Zdeněk SekaninaMUDr. Matej Smižanský, Ph.D.MUDr. Oldřich Šmakal, Ph.D.doc. MUDr. Petr Utíkal, Ph.D.MUDr. Miroslav Uvízl, Ph.D.MUDr. Vítězslav VaverkaMUDr. Aleš Vidlář, Ph.D.MUDr. Pavel XinopulosMUDr. Bohumil Zálešák, Ph.D.