Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy farmakologie (FAR / RA012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAR / RA012 - Základy farmakologie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student získá poznatky o zdrojích informací týkajících se používání základních léčivých přípravků v terapii. Osvojí si základní principy obecné farmakologie, farmakokinetiky a farmakodynamiky. Získá základní znalosti o manipulaci s léčivy a základy informací o hlavních lékových skupinách. Bude se orientovat v podávaných látkách a léčivech v rehabilitaci jako jsou antirevmatika, antiflogistika, svalová relaxancia a také lokálně aplikované přípravky.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen získané poznatky a informace využít ve své rehabilitační praxi u pacientů užívajících léčivé přípravky.

Literatura

Martínková, J. et al. Farmakologie pro studenty zdravotnických oborů. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1356-4.Perlík, F. Základy farmakologie. Praha: Galén, 2011. ISBN 9788072627592.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách.

Garant

prof. MUDr. Rostislav Večeřa, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Rostislav Večeřa, Ph.D.