Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická farmakologie pro VS (FAR / VSB22)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAR / VSB22 - Klinická farmakologie pro VS, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavní témata předmětu:-Zavádění nových léčiv do praxe a klinické hodnocení.-Zvláštnosti farmakoterapie v graviditě-Zvláštnosti farmakoterapie u dětí-Zvláštnosti farmakoterapie u starých lidí-Role sester při zajištění účelné farmakoterapie-Kompetence sester v oblasti preskripce léčiv a farmakovigilance v zahraničí.

Získané způsobilosti

Student/ka bude:-orientovat se v oblasti zavádění nových léčiv do klinické praxe-ovládat zásady klinického hodnocení nových léčiv a význam jeho fází-znát, orientovat se a aplikovat vědomosti z oblasti farmakoterapie specifických skupin jedinců (děti, gravidní ženy, staří lidé) -znát role a kompetence sester při zajištění účelné farmakoterapie a preskripce léčiv v zahraničí

Literatura

Bhanbhro, S. Assessing the contribution of prescribing in primary care by nurses and professionals allied to medicine: a systematic review of literature. BMC Health Services Research, 2011. Martínková, J. et al. Farmakologie pro studenty zdravotnických oborů. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1356-4.Kacířová, I., Grundmann, M. Léky a těhotenství. Klin Farmakol Farm, 2007. Lilley, L. L. et al. Pharmacology and the Nursing Process. 2010. Grundmann, M. Problémy s podáváním léků ve stáří. Interní medicína pro praxi, 2001, č. 1, s. 30-32. Urbánek, K., Langerová, P. Specifika farmakoterapie u dětí. In: Mihál V. a kol. Vybrané kapitoly z pediatrie. UP Olomouc, 2012.

Požadavky

100% účast na výuce, vypracování seminární práce.

Garant

doc. MUDr. Karel Urbánek, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Karel Urbánek, Ph.D.