Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy histochemie (HIE / VCB21)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIE / VCB21 - Základy histochemie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře se zabývají základními histochemickými metodami, jež se používají k detekci různých chemických látek, např. lipidů, železa, polysacharidů a enzymů a pojednávají také o jejich praktickém využití. Imunohistochemické metody využívají specifické vazby antigenu s protilátkou, která bývá označena pro pozorování ve světelném a fluorescenčním mikroskopu. Studenti budou seznámeni s jejich principem a využitím v praxi a po absolvovaní budou proto vybaveni dostatečnými znalostmi pro navazující předměty, zvláště patologii, jež těchto metod využívá v diagnostice.

Získané způsobilosti

Studenti budou seznámeni s jejich principem a využitím v praxi a po absolvovaní budou proto vybaveni dostatečnými znalostmi pro navazující předměty, zvláště patologii, jež těchto metod využívá v diagnostice.

Literatura

Wick, M. R. Diagnostic Histochemistry. Cambridge University Press, 2008. ISBN 978-80-521874106.Kiernan, J. Histological and Histochemical Methods: Theory and Practice. Cold Spring Harbor Laboratory Press, 2008. ISBN 978-1904842422.Vacek, Z. Histologie a histologická technika. Díl 2. Histologická technika. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1996. ISBN 80-7013-202-7.

Požadavky

100% účast na seminářích

Garant

Mgr. Pavla Lužná, Ph.D.